19 Temmuz 2011 Salı

Kayserispor çıtayı yükseltti.

Yine büyük revizyon!


Kayserispor taraftarına, "transfer sezonu denildiğinde aklınıza ne geliyor" diye sorulsa, büyük çoğunluk genç oyunculardan önce gelen/giden oyuncuların çokluğundan bahsedecektir. Oysa Kayserispor taraftarı olmayan ve futbol ile ilgili kişilerin söyleyeceği ilk şey "genç oyuncular" olacaktır. Kayserispor taraftarının böyle düşünmesine sebep olan şey, her transfer sezonunda en az 7-8 oyuncunun gönderilip, yerlerine yenilerinin ve daha gençlerinin gelmesi.. Bu kadar değişikliğe rağmen Kayserispor'un yine yukarılarda olması, hedefine ulaşamasada yaklaşması takdir edilecek bir durumdur.



Bu transfer sezonuna bakıldığında, Kayserispor'un 12 oyuncusu ile yollarını ayırdığını, yerlerine 14 oyuncu ile anlaştığı görülüyor. Tecrubeli ve yaşça yeni transferlere bakarak büyük olan oyuncular ile yollar ayrılmış, yerlerine yine gençler takviye edilmiş.


Gelenler: Engin Bekdemir(FC Porto), Nadir Çiftçi(Portsmouth), Nicolas Gaston Navarro(Argentinos Jr.), Okan Alkan(Fenerbahçe), İlhan Eker(Fenerbahçe), Gökhan Ünal(Fenerbahçe), Ömer Kulga(MVV), Cem Sultan(Galatasaray), Zurab Khizanishvili(Reading), Sefa Yılmaz(Duisburg), Okay Yokuşlu(Altay), Berkay Dabanlı(B. Leverkusen), Erhan Kırcı(İskenderun DÇ), Christian Riveros(Sunderland)

Gidenler: Mehmet Eren Boyraz(MP Antalyaspor), Souleymanou Hamidou, Önder Turacı(MİY), Ali Bilgin, Volkan Babacan, Serdar Kesimal(Fenerbahçe), Yusuf Soysal, Hamza Çakır, Furkan Selim Ünlü, Andre Moritz(Mersin İdman Yurdu), Selim Teber(Samsunspor), Armağan Kuş(Samsunspor)

Bu sefer farklı!

Kayserispor'un bu seneki genç transferlerine baktığımızda, diğer yıllarda yapılan transferlerden çok daha farklı olduğunu görüyoruz. Zaten yapılan transferlerin diğerlerinden farklı olduğunu genel menajer Süleyman Hurma'da: " Bu gençler, Kayserispor'u şampiyon yapacak kadroda yer alacaklar. " diye belirtiyor. Bu açıklamaya orantılı olarak yapılan transferlerin kalitesindende bahsetmek gerekli.

Göze batan ve Kayserispor adına fark yaratacak, ileride kendinden sıkça söz ettirecek isimlere bakıldığında:

Okay Yokuşlu
Engin Bekdemir
Nadir Çiftçi
Sefa Yılmaz

isimlerini görüyoruz. Kayserispor taraftarının ve futbol kamuoyununda beklentileri bu gençlerin patlama yapması yönünde..

Kayserispor'un antremanlarını takip eden ve iki hazırlık maçındada ( Erciyesspor/Gürcistan U21 ) bulunmuş biri olarak; Shota'nın Okay'ın üstüne özellikle düştüğü ve her iki maçtada Okay'ı saha içerisinde kullanmak istediğini gözlemlemiştim. Yeni sezonda Okay'ı Kayserispor'un ilk 11'inde görürsek, kimsenin şaşırmaması gerektiğini belirtmek isterim.

0 yorum:

Yorum Gönder