16 Eylül 2011 Cuma

Stadyumlarda yerimiz yok!

Daha öncesinde bu kirli oyunu nasıl izliyorduysak; yine aynı şekilde izleyeceğiz. Hem de hiçbir şey olmamış gibi! Bizi bilirsin, Türk halkı çabuk unutur. “ demişti birisi. 

Ligin ikinci haftası; Türk halkı unuttu. LigTV kapattıranlar, yönetimlerine tepki gösterenler artık stadyumlarda.. O stadyumların hiç birinde; biz şikeden – kanıtlanmış ya da kanıtlanmamış, orası beni ilgilendirmiyor – yana değiliz, temiz futbol istiyoruz sesleri yükselmiyor. Anadolu’da söz sahibi Bursaspor tribünleri; şike sürecinde takındığı tavırdan dolayı yönetimine hesap sormuyor. Stadyumlara koşacak olan Gaziantepsporlular, hiçbir şey olmamış gibi “bizim için saldırın” nidâları atacaklar. Yöneticilerinin işin takipçisi olsa Avrupa Kupalarına katılabileceği; fakat işin takibi yerine; ne olursa olsun Fenerbahçe düşmesin açıklaması yapmalarına rağmen, stadyuma koşacak olan Kayserisporlular; onlarda maç boyunca hakemi ıslıklayıp, birkaç hatalı pasta oyuncularını yuhlayacaklar. Bu kirli oyun ve düzen hakkında hiçbir şey söylemeyecekler. 

Bunlara karşılık; yine bir şeyler söylemeyen, hep sessiz olanlar var. Sessizlikleriyle olaylara olan öfkelerini haykıranlar. Sırf bu yüzden canından çok sevdiği Bursaspor’unun maçına gitmeyenler; Avrupa kupalarına katılarak göğsünü kabartmış Gaziantepspor’unun ilk deplasmanına gitmeyenler; sahasında ilk maçına çıkacak olan Kayserispor’un maçına gitmeyecek olanlar.. 

Kısacası bu kirlilikten artık iğrenenler; futbol endüstrisinin ve yöneticilerinin kirli oyunlarında yer almak istemeyenler; taraftar olabilmek için, hepsinden önce futbolu sevmenin gerektiğinin farkında olanlar; futbolu dünyanın en güzel oyunu olduğu için sevenler.. Yeri ve zamanı geldiğinde; sevdalarına el sürmüş, onu kirletenlerden hesap soracak olanlar. 

Söylesenize siz hangi taraftasınız?

0 yorum:

Yorum Gönder